کوپلینگ COUPLING وسیله ای برای محور کردن موتور و شفت پمپ می باشد. کوپلینگ ها در حقیقت برای موتورهای سانتری فیوژ، پمپ های سانتری فیوژ ، پمپ کلوز (pomp close) که شفت و موتور به صورت کسری قرار دارد توسط کوپلینگ متصل می شود. کوپلینگ شفت در ماشین آلات برای اهداف مختلف استفاده می شود.
نمایشگر های فشار(Pressure Indicator) همان طور که از نام آن پیداست برای نمایش فشار ورودی استفاده میشود. نمایشگرهای فشار شامل دستهای از ابزار دقیق هستند که برای اندازهگیری فشار مستقل استفاده میشوند.
در اندازه گیری سطح در مواردی که تماس با سطح سیال امکان پذیر نباشد، استفاده از ترانسمیترهای التراسونیک میتواند گزینه مناسبی باشد.
سنسورهای التراسونیک براساس ارسال موج صوتی در مسیر سطح و اندازه گیری زمان سپری شده برای بازگشت ان کار میکنند. از انجا که سرعت صوت مشخص است بااندازه گیری زمان رفت و برگشت میتوان فاصله را محاسبه کرد. در اندازه گیری نوع التراسونیک معمولا فاصله بین محتویات مخزن و بالای آن مورد اندازه گیری قرار می گیرد. ارتفاع از کف مخزن از اختلاف بین این اطلاعات و ارتفاع کل مخزن محاسبه می شود. درصورتیکه سیال مایع باشد سیستم هایی وجود دارند که توانایی اندازه گیری ارتفاع از کف مخزن را نیز دارند.
ولت متر ها راهی برای اندازه گیری ایمن ولتاژ بین دو نقطه در یک مدار در حالی که ولتاژ آن مدار را تغییر نمیدهد، ارائه میدهند. در ولت سنج های آنالوگ با استفاده از یک عقربه مقدار ولتاژ نشان داده می شود. این ولت متر که از نوع پیچه متحرک دینامومتر است، از دو پیچه تشکیل شده است که یکی ثابت و دیگری متحرک است. این ولت متر برای بررسی جریان متناوب (AC) استفاده می شوند.
ترانسمیتر فشار یا «پرشر ترانسمیتر» (Pressure Transmitter)، وسیلهای است که به منظور دریافت، تبدیل و ارسال سیگنالهای معرف فشار در سیستمهای انتقال سیالات مورد استفاده قرار میگیرد. این وسیله علاوه بر تعیین فشار سیالات مختلف نظیر گاز، مایع، هوا و روغن، امکان اندازهگیری دیگر کمیتهای مهم صنعتی مانند جریان، سطح، چگالی، وزن و دما را فراهم میکند.
پایه ولو در واقع نوعی شیر توپی است، با این تفاوت که این شیر ها دارای اهرمی برای باز و بسته کردن شیر هستند و از آن ها برای قطع و وصل جریان استفاده می شود.
شیر اطمینان دیگ بخار یا سیفتی ولو (Safety Valve) در تمام نقاطی که محدودیت فشار وجود دارد کاربرد دارد.در این نقاط با نصب شیر اطمینان هم ایمنی بالا می رود و هم فشار موجود در سیستم از فشار قابل تحمل تجهیزات فراتر نمی رود.
شیرهای توپی و یا بال ولو ها یک نوع شیر ربع گرد می باشند که با استفاده از چرخش یک گوی کروی برای قطع و وصل جریان به کار می روند و مسیر جریان را باز و یا بسته می کنند که محل عبور جریان سیال از درون گوی کروی شکل و همچنین از درون خود شیر را به اصطلاح بور (Bore) می گویند.
شیرهای توپی و یا بال ولو ها یک نوع شیر ربع گرد می باشند که با استفاده از چرخش یک گوی کروی برای قطع و وصل جریان به کار می روند و مسیر جریان را باز و یا بسته می کنند که محل عبور جریان سیال از درون گوی کروی شکل و همچنین از درون خود شیر را به اصطلاح بور (Bore) می گویند.
رگولاتور وسیله ای است که با توجه به سیستم های مکانیکال داخلی قادر است فشار بالای گاز ورودی را گرفته و با توجه به فشار مورد نیاز، با فشار کمتری تحویل نماید. رگولاتور فشار خروجی را به صورت خودکار کنترل می نماید تا در فشار تنظیم شده خاصی به صورت ثابت باقی بماند. رگلاتور فشار ماسونیلان مدل 525 برای کنترل بخار، گاز یا مایعات مناسب می باشد.
ترانسمیتر اختلاف فشار فاکسبرو مدل "IDP10-T21A21F-M1L1" قابلیت اندازه گیری متغیر های گوناگون مانند فشار، اختلاف فشار، جریان سیال و سطح را دارا بوده و ولتاژ تغذیه این ترانسمیتر ها 12.5 الی 42 VDC است و از قطعات مختلفی مانند سنسور، برد الکتریکی، اتصالات الکتریکی، نشاندهنده و موارد دیگر تشکیل شده و نسبت به مقادیر فشار دریافتی دارای خروجی 4 الی 20 میلی آمپر هارت می باشد.
سوئیچ فشارنوعی سوئیچ است که در زمانی که فشار ورودی به میزان تعیین شده برسد، کنتاکت الکتریکی را فعال کرده و با ارسال سیگنال الکتریکی سوئیچ را قطع می کند. ممکن است پرشر سوئیچ ها طوری طراحی شده باشند که در صورت افزایش یا افت فشار در سیال آن را قطع و یا وصل کنند.
شیر کنترل تجهیزی است از تجهیزات ابزار دقیق، که جهت تنظیم یا کنترل مستقیم میزان جریان و به دنبال آن مقادیر فرآیند مانند فشار، دما و سطح سیالاتی هم چون گاز، روغن، آب و بخار (فشار، دبی و یا سطح سیالات) به کار برده می شود. این تجهیز، بخشی مهم از حلقه کنترل بوده و از رایج ترین نمونه ها در کنترل نهایی یک سیستم است.
شیر کنترل تجهیزی است از تجهیزات ابزار دقیق، که جهت تنظیم یا کنترل مستقیم میزان جریان و به دنبال آن مقادیر فرآیند مانند فشار، دما و سطح سیالاتی هم چون گاز، روغن، آب و بخار (فشار، دبی و یا سطح سیالات) به کار برده می شود. این تجهیز، بخشی مهم از حلقه کنترل بوده و از رایج ترین نمونه ها در کنترل نهایی یک سیستم است.
اکچویتور پنوماتیکی یا عملگر بادی یکی از قطعات صنعتی مکانیکی بوده که نسبت به فشار جریان به صورت لحظه ای و یا با برنامه از پیش تعریف شده سریعا عکس العمل نشان می دهند. این عملگر ها حین استفاده، باید دائما از سوی یک منبع تغذیه هوای فشرده تحت فشار باشند. از این رو در مواقع ضروری و لازم، برای کنترل یا باز و بسته کردن شیرآلات از آنها استفاده می شود.
اکچویتور های برقی نوع مدرن اکچویتور (Actuator) ها هستند که از یک موتور الکتریکی برای تامین انرژی مورد نیاز بهره میگیرد. این نوع اکچویتورها از یک موتور الکتریکی، سیستم کنترلی، گیربکس و سوئیچ حدی تشکیل میشوند. در این اکچویتورها با استفاده از گیربکس، سرعت موتور الکتریکی کاهش می یابد و به سرعت دورانی مطلوب می رسد.
شیر کنترل جهت کنترل جریان سیال در مسیر عبور جریان قرار داده میشود. این شیر به طور اتوماتیک و معمولا با فشار هوا کار می کند (فرمان های این نوع شیرها ممکن است برقی و یا هیدرولیکی نیز باشد).
شیر موتوری یا شیر برقی یک موتور محرک الکتریکی 220 ولت است، که با نیروی برق کار می کند و وظیفه کنترل کردن میزان جریان را بر عهده دارد یا به عبارتی گذر سیال ها را در سیستم کنترل می کند.
رگولاتور وسیله ای است که با توجه به سیستم های مکانیکال داخلی قادر است فشار بالای گاز ورودی را گرفته و با توجه به فشار مورد نیاز، با فشار کمتری تحویل نماید. رگولاتور فشار خروجی را به صورت خودکار کنترل می نماید تا در فشار تنظیم شده خاصی به صورت ثابت باقی بماند. مدل 40C کاهش دهنده ی فشار است.
مهمترین استفاده شیرفلکه قطع یا ایجاد جریان سیال در درون لوله می باشد .یک شیرفلکه ایده ال شیرفلکه ای است که سیال را با کمترین مقاومت و ایجاد کمترین افت فشار از خود عبور دهد و به بیان دیگر در وقت لازم از عبور سیال به هر صورت از داخل خود جلوگیری کند.
به طور کلی شیرهای اطمینان یکی از تجهیزات مهم و حیاتی در سیستمهای تاسیساتی نظیر موتورخانهها و سایتهای صنعتی هستند که در صورت افزایش ناگهانی فشار برای جلوگیری از انفجار سیستم، باز شده و با تخلیه حجمی از سیال (گاز، هوا، بخار یا آب) به خارج از سیستم، موجب تثبیت فشار می گردند.