از منبع تحت فشار (Pressure Tank) در کنار پمپ هایی که توان یک اسب و بالاتر را دارند استفاده می گردد. منبع انبساط بسته پمپ آب جهت ذخیره کردن آب و ارسال آن به خروجی آب بکار گرفته می شود. منبع تحت فشار باعث می گردد تا عمر پمپ آب بیشتر شود زیرا با هر بار باز شدن شیر آب پمپ شروع به فعالیت نمی کند. منبع تحت فشار را همراه با درجه فشار، پنج راهی و کلید خودکار به پمپ آب وصل می کنند. با استفاده از این قطعات که بر روی پمپ بسته می شوند هنگامی که شیر آب باز شود قبل از همه، آبی که درون منبع انبساط بسته وجود دارد تخلیه می گردد. اگر شیر آب همین طور باز بماند در این هنگام فشار داخل منبع انبساط بسته افت می کند زیرا آب آن تخلیه شده و بلافاصله از طریق سوئیچ فشار فرمان راه اندازی پمپ آب صادر می گردد و پمپ آب در مدار قرار می گیرد تا افت فشار آب را جبران نماید.
منبع تحت فشار را با نام های مخزن تحت فشار، مخزن انبساط آب و یا در اصطلاح بین المللی Water pressure tank می نامند. همانطور که از نامش پیداست، محتویات این مخزن که آب و هوا است، تحت فشار قرار می گیرند و با باز شدن شیر آب از هر نقطه از سیستم آبرسانی، آب جایگزین با فشار مناسب پمپاژ میشود. وجود پمپ آب در نزدیکی منبع تحت فشار برای تزریق آب به مخزن ضروری است. یک تیوپ یا دیافراگم داخل مخزن وجود دارد که فضای مخزن را به دو بخش تقسیم می کند و مرز بین آب و هوای داخل مخزن را تشکیل میدهد.
منابع تحت فشار یا به عبارتی دیگر منبع انبساط بسته جزو اصلی ترین و مهم ترین اجزای تشکیل دهنده در سیستم های آبرسانی می باشد زیرا در سیستم آبرسانی وجود منبع تحت فشار باعث می شود ، آبرسانی هر چه بهتر ، آسان تر و درست تر انجام بشود .از منبع تحت فشار ( منبع انبساط بسته ) برای ذخیره آب و جبران فشار آب سیستم در موتورخانه ها استفاده می شود . در منبع تحت فشار تیوپ وجود دارند که در داخل آن ها هوا با فشار زیاد ذخیره می شود و آب به وسیله این فشار هوا ، با فشار زیاد فرستاده می شود . در همین لحظه آبی که با فشار زیاد در منبع وجود دارد به محض اینکه شیر باز شود یا فشار زیاد ، تخلیه می شود . اگر مقدار آبی که مصرف می شود بیش از حدی باشد که در منبع ذخیره شده است ، پمپ آب شروع به کار می کند و میزان آبی که نیاز می باشد را تامین می کند .
واسطه قطعه ای است که بین الکتروموتور (دینام) و کلگی پمپ (آبراه) قرار می گیرد و جهت انتقال گشتاور دینام به پمپ و انتقال سیال می باشد .در صورت خرابی واسطه پمپ علاوه بر ایجاد سر و صدا، نشتی آب نیز از قسمت واسطه به وجود می آید که باعث کاهش عملکرد پمپ می شود.
واسطه قطعه ای است که بین الکتروموتور (دینام) و کلگی پمپ (آبراه) قرار می گیرد و جهت انتقال گشتاور دینام به پمپ و انتقال سیال می باشد .در صورت خرابی واسطه پمپ علاوه بر ایجاد سر و صدا، نشتی آب نیز از قسمت واسطه به وجود می آید که باعث کاهش عملکرد پمپ می شود.
ژنراتور وکیوم | Vacuum generator سطحی از خلاء را ایجاد می کنند که برای کارهای جابجایی اشیا مورد نیاز است. این دستگاه ها یا به صورت پنوماتیک با استفاده از هوای فشرده (اجکتورها) یا به صورت الکتریکی با استفاده از پمپ جابه جایی خلاء (پمپ ها، دمنده ها) ایجاد می کنند. ژنراتورهای الکتریکی اغلب پمپ خلاء نامیده می شوند. اجکتور فشرده برای جابجایی قطعات کار هوادار یا کمی متخلخل در صنایع الکترونیک، مهندسی برق، بسته بندی، رباتیک و خودرو
ژنراتور وکیوم | Vacuum generator سطحی از خلاء را ایجاد می کنند که برای کارهای جابجایی اشیا مورد نیاز است. این دستگاه ها یا به صورت پنوماتیک با استفاده از هوای فشرده (اجکتورها) یا به صورت الکتریکی با استفاده از پمپ جابه جایی خلاء (پمپ ها، دمنده ها) ایجاد می کنند. ژنراتورهای الکتریکی اغلب پمپ خلاء نامیده می شوند.
همانطور که می دانیم مهم ترین عامل ایجاد رسوب در تاسیسات و سیستم های حرارتی مانند پکیج دیواری، املاح کلسیم و منیزیم است که به صورت کربنات می باشند و با گذشت زمان می تواند مشکلات و اختلالات جدی برای سیستم ها به وجود آورد. برای جلوگیری از بروز این مشکل می توان از سختی گیرهای مغناطیسی آب استفاده کرد که کریستال های کلسیم را خنثی می کند که سازگار با محیط زیست هستند و کیفیت آب آشامیدنی مطلوب باقی می ماند.
بوستر پمپ ، در واقع مجموعهای از دو یا چند پمپ است که به صورت موازی به یکدیگر متصل میشوند و با هدف افزایش هد و دبی آب، در صنعت و تاسیسات کاربرد دارند.
به طور کلی شیرهای اطمینان یکی از تجهیزات مهم و حیاتی در سیستمهای تاسیساتی نظیر موتورخانهها و سایتهای صنعتی هستند که در صورت افزایش ناگهانی فشار برای جلوگیری از انفجار سیستم، باز شده و با تخلیه حجمی از سیال (گاز، هوا، بخار یا آب) به خارج از سیستم، موجب تثبیت فشار می گردند. شیر اطمینان برنجی سی اس کیس CASE نیز بدین منظور و جهت تنظیم فشار طراحی شده است.
پمپ آب جتی اصطلاحی برای گونه ای از پمپ آب خانگی است که به دلیل ایجاد فشار بالا برای انتقال آب به طبقات فوقانی ساختمان ها، یکی از انواع متداول پمپ های مورد استفاده در مصارف خانگی است.
پمپ خود مکش (پمپ خود پرایمینگ) نوعی پمپ گریز از مرکز است که برای تخلیه خودکار هوا یا گازها از خط مکش پمپ و محفظه طراحی شده است و به آن اجازه میدهد حتی زمانی که پمپ در ابتدا با مایع پر نشده است، کار کند. این توانایی “خود پرایم کردن – خود مکش” نیاز به مکش دستی را از بین میبرد، جایی که اپراتور باید قبل از راه اندازی پمپ را به صورت دستی با مایع پر کند.
پمپ شناور یا مستغرق فاضلاب یک نمونه از پمپ های آب و فاضلاب است که به دو صورت یکپارچه و دو تکه موجود می باشد، به طور معمول برای پمپاژ فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. در پمپ های مستغرق یکپارچه پمپ و موتور در یک پوسته و در حالت دو تکه موتور و پمپ جدا بوده و در محل نصب مونتاژ می شوند
پمپ آب جتی اصطلاحی برای گونه ای از پمپ آب خانگی است که به دلیل ایجاد فشار بالا برای انتقال آب به طبقات فوقانی ساختمان ها، یکی از انواع متداول پمپ های مورد استفاده در مصارف خانگی است.
پمپ آب جتی اصطلاحی برای گونه ای از پمپ آب خانگی است که به دلیل ایجاد فشار بالا برای انتقال آب به طبقات فوقانی ساختمان ها، یکی از انواع متداول پمپ های مورد استفاده در مصارف خانگی است.
ست کنترل وسیله ای است که جهت روشن و خاموش کردن اتوماتیک پمپ آب خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. اساس عملکرد ست کنترل بر مبنای جریان عبوری است. یعنی هنگامی که در مسیر آب خروجی یک شیر باز شود و یا به هر دلیل آب درون لوله مصرف شود، ست کنترل ، پمپ را روشن کرده و هنگامی که مصرف آب متوقف شود ، پمپ را خاموش می کند.
جهت گرمایش محیط و داشتن آب گرم مصرفی همواره نیاز به یک سری سیستم ها و تجهیزات گرمایشی می باشد تا به کمک آن ها بتوان محیط و آب گرم را در فصول سرد سال برای زندگی بهتر فراهم کرد. از انواع تجهیزات گرمایشی می توان به پکیج، رادیاتور، دیگ یا بویلر، مشعل، مبدل حرارتی و هیتر گرمایشی اشاره کرد.
برخی از سیستم های گرمایشی مانند پکیج و هیتر گرمایشی بدون نیاز به تجهیزات دیگر به فعالیت خود می پردازند و وابسته به دستگاه های دیگر نیستند اما برخی از سیستم های گرمایشی مانند سیستم موتورخانه به تجهیزات زیادی وابسته هستند مانند دیگ، مشعل، مبدل و سایر موارد، که در صورت خرابی یا مشکل داشتن یکی از این تجهیزات کل سیستم با مشکل مواجه می شود.